Op een zonnige nazomerdag in september heeft de eerste buurtborrel plaatsgevonden aan het Binnenhof. Hiervoor waren bewoners van o.a. Binnenhof en de Hofstedenlaan uitgenodigd. Ruim 25 bewoners waren hierbij aanwezig. De bewoners hadden hun eigen drankje meegenomen en één van de organisatoren had twee pannen met soep gemaakt, die na de borrel goed in de smaak viel. Het weer was prima en aan de geluiden te horen van de bewoners is het voor herhaling vatbaar.

De middag was georganiseerd in het kader van omzien naar elkaar. Tijdens de bewoners kon er o.a kennisgemaakt worden met “nieuwe” bewoners en bijgepraat met de “oude” lichting bewoners.

Het op een ongedwongen manier in contact komen met buurtbewoners helpt dat kleine ongemakken die soms aanwezig zijn, gemakkelijk door andere opgelost kunnen worden. We streven ernaar dat in de hele wijk van dergelijke activiteiten ontplooit worden zodat ook daar  buurtbewoners elkaar kunnen helpen.

Vindt u het leuk om een dergelijke activiteit in uw straat te organiseren voor tips kunt u bij ons terecht. Stuur uw mal naar info@dehofsteden.nl.

De partytenten die wij mochten gebruiken (opening hondenspeelweide, buurtborrel Binnenhof) werden ter beschikking gesteld door Bert Medema en Johan Wiersma. Beide buurtbewoners verhuren partytenten en dan is het mooi dat de wijkbelangenvereniging gebruik mag maken van deze tenten. Onze hartelijke dank hiervoor!