GEZELLIGE KOFFIEOCHTEND AAN DE WELDAM

Op zondag 21 augustus j.l. heeft de eerste koffieochtend plaatsgevonden aan de Weldam. Hiervoor waren alle aanwonenden van het grasveld aan de Weldam uitgenodigd. Velen hebben gehoor gegeven aan de oproep om te komen koffiedrinken.

De ochtend is georganiseerd in het kader van het omzien naar elkaar. Tijdens het koffiedrinken bleek dat diverse bewoners elkaar niet kenden. Met name overburen bleken vaak niet te weten wie er tegenover hun woonde.

We hadden goed weer en op het grasveld stond een mooie grote partytent die we mochten gebruiken. Het leuke aan de ochtend was dat iedereen enthousiast was en dat uit het onderlinge contact een bewoner heeft aangeboden om de tuin van een verder op wonende buurvrouw netjes te maken omdat zij daar zelf niet toe in staat was. Direct de volgende dag  heeft deze buurman de tuin al netjes gemaakt. Super dat men bereid is elkaar te helpen! Een andere bewoonster bood aan de aanwezige buren die geen vervoer hadden te brengen indien noodzakelijk. Hieruit blijkt dat het idee van het omzien naar elkaar goed aangeslagen is. 

Het op een ongedwongen manier in contact komen met buurtbewoners helpt dat kleine ongemakken die soms aanwezig te zijn, makkelijk door andere opgelost kunnen worden. We streven ernaar dat in de hele wijk van dergelijke activiteiten ontplooit worden zodat ook daar  buurtbewoners elkaar kunnen helpen. 

Vindt u het leuk om een dergelijke activiteit in uw straat te organiseren voor tips kunt u bij ons terecht. Stuur uw mal naar info@dehofsteden.nl.

De partytenten die wij mochten gebruiken (opening hondenspeelweide, koffieochtend Weldam etc.) werden ter beschikking gesteld door Bert Medema en Johan Wiersma. Beide buurtbewoners verhuren partytenten en dan is het mooi dat de wijkbelangenvereniging gebruik mag maken van deze tenten.  Onze hartelijk dank hiervoor!