Eindelijk aan de slag met de HONDENSPEELWEIDE (pilot)

                    Vrijwilligers gezocht!

Jazeker, op vrijdag 22 april gaan leerlingen van De Esborg aan de slag om het gaas rondom het veld aan te brengen. Wij willen deze dag proberen zowel het gaas als het hek aan te brengen. Daar hebben wij wel hulp bij nodig.

Vindt u het leuk om deze vrijdag samen met leden van het bestuur van de wbv. en de leerlingen van de Esborg het gaas en het hek te plaatsen? De leerlingen zijn om 08:00 uur op het veld aanwezig. Wij stellen extra handen zeer op prijs en zien u graag rond dit tijdstip. Voor de catering wordt gezorgd! Voor vragen en aanmelding: info@dehofsteden.nl

Waarom heeft de aanleg zo lang geduurd?

Door onverwachte publicatie vorig jaar in De Krant bereikte de wbv reacties van enkele bewoners van de Hunenborg die enkele bedenkingen hadden tegen de aanleg van dit veld.

Als bestuur van de wbv was het lastig om te bepalen hoe we hiermee om moesten gaan. Daarnaast konden we de weide niet zelf bekostigen en waren we afhankelijk van derden. Met de school De Esborg werd besproken welke samenwerking wij in dit project zouden kunnen hebben en hoe deze vorm moest krijgen.

Voor de mensen die bedenkingen tegen deze weide hadden hebben wij in oktober een informatieavond belegd. Deze hebben wij als een goede avond ervaren echter konden wij de bedenkingen tegen de weide niet volledig wegnemen.

Binnen het bestuur was er behoefte aan ondersteuning van de gemeente voor deze pilot. Door omstandigheden hebben wij hier lang op moeten wachten maar inmiddels hebben de bewoners van de Hunenborg en wij schriftelijk van de gemeente bericht gehad dat zij deze pilot van harte ondersteunen.

Vindt u het leuk om hierbij te helpen meldt u aan via info@dehofsteden.nl